Ambassade van België in Jamaica
Home Visum D (burger en inwoner Suriname of Guyana)

Visum D (burger en inwoner Suriname of Guyana)

Visum D voor België

U kan het aanvraagproces voor uw visum starten via http://visaonweb.diplomatie.be/nl/Account/Login Via deze link registreert u zich als nieuwe gebruiker, u vult het aanvraagformulier online in, u dient het elektronisch in en u print het uit.

U maakt GEEN afspraak.

U moet namelijk niet naar de Ambassade komen om uw aanvraag in te dienen maar u stuurt alles per koerierdienst (DHL, Fedex…).

Opmerking: Bij registratie als nieuwe gebruiker moet u een paswoord creëren. Dit paswoord moet een combinatie zijn van letters en cijfers met ten minste één hoofdletter en ten minste één symbool (#, @, $, *, %, etc.).

Alle gevraagde documenten moet u opsturen via koerierdienst (DHL, Fedex…).

Voorzie ook ALTIJD een vooraf betaalde retour.

Zie: https://jamaica.diplomatie.belgium.be/nl/verzending-en-afhaling-van-documenten

Indien u meer dan één visumaanvraag opstuurt, verzeker u er dan van dat 1/ u voor elke aanvrager een volledig dossier opstuurt (elk gevraagd document), en 2/ elk dossier voor elke aanvrager individueel verpakt is (bv. één enveloppe per aanvrager met daarin het volledige dossier van die persoon). Wij zijn niet verantwoordelijk voor het organiseren van documenten per aanvrager.

Volg deze instructies nauwkeurig aub.

Indien u de instructies niet volgt riskeert u dat wij uw dossier niet kunnen behandelen, dat uw dossier ernstige vertraging oploopt of dat wij uw dossier onbehandeld terugsturen.

De behandelingstermijn hangt af van uw aanvraag en onze werklast. Er is geen vaste termijn, en geen minimum of maximum termjn.

 

Welke documenten moet u opsturen?

Studenten: klik HIER

Gezinshereniging: klik HIER

Visa met oog op samenwoonst of huwelijk in België: klik HIER

Indien u tewerkstelling beoogt: zie https://dofi.ibz.be/nl/themes/third-country-nationals/werk

Andere visumcategorieën: zie algemene informatie op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Hebt u nog vragen? Stuur ons dan een duidelijke email (kingston@diplobel.fed.be). Visum gerelateerde vragen worden niet telefonisch beantwoord.