Ambassade van België in Jamaica
Home Visum Visum D (burger en inwoner van Jamaica)

Visum D (burger en inwoner van Jamaica)

Visum D voor België

U kan het aanvraagproces voor uw visum starten via http://visaonweb.diplomatie.be/ Via deze link meldt u zich aan als nieuwe gebruiker, u vult het aanvraagformulier online in, dient het elektronisch in en legt online uw afspraak vast.

Opmerkingen:

  • Bij het aanmelden als nieuwe gebruiker creëert u een paswoord. Uw paswoord moet een combinatie zijn van letters en cijfers met ten minste één hoofdletter en ten minste één symbool (#, @, $, *, %, etc.).
  • U moet op de ambassade aanwezig zijn niet meer dan 10 minuten voor uw afspraak.

Opgelet: Tijdens het hoogseizoen (april tot augustus) zijn afspraken niet altijd onmiddellijk beschikbaar, vaak zijn we tot drie weken (en meer) op voorhand volgeboekt. Hou hier rekening mee bij het voorbereiden van uw visumaanvraag. De behandelingstermijn hangt af van uw aanvraag en onze werklast. Er is geen vaste termijn, en geen minimum of maximum termjn.

VOORBEREIDING VOOR UW AFSPRAAK

Gelieve volgende instructies in acht te nemen:

  • Alle aanvragers moeten in de wachtzaal van de ambassade aanwezig zijn 10 minuten voor hun afspraak. Hou er rekening mee dat u moet intekenen bij de bewaking vooraleer u binnen kan komen. Indien u te laat bent voor uw afspraak loopt u de kans dat u uw aanvraag niet zal kunnen indienen.
  • Er is een tijdslot toegekend voor elke aanvraag. U dient er daarom voor te zorgen dat uw documenten georganiseerd zijn en klaar zijn om te worden ingediend (zie Welke documenten moet u voorleggen?). Wij kunnen u geen extra tijd geven. Aanvragers kunnen hun documenten niet nog snel op orde steken op het moment van hun afspraak. Indien u niet klaar bent om uw documenten in te dienen op het moment dat u naar het loket geroepen wordt, dan kan u uw afspraak verliezen.
  • Aanvragers moeten hun eigen balpen meebrengen.
  • Aanvragers zullen niet worden binnengelaten zonder masker. U moet uw masker op elk moment aanhouden.
  • Aanvragers zullen niet worden binnengelaten zonder het ontsmetten van hun handen.
  • Aanvragers moeten hun telefoon volledig UIT zetten in de wachtzaal van de ambassade. Indien deze instructie niet gevolgd wordt zal u gevraagd worden de ambassade te verlaten.

Welke documenten moet u voorleggen?

Alle gevraagde documenten moeten voorgelegd worden op de Ambassade op het moment van uw afspraak.

Studenten: klik HIER

Gezinshereniging: klik HIER

Visa met oog op samenwoonst of huwelijk in België: klik HIER

Indien u tewerkstelling beoogt: zie https://dofi.ibz.be/nl/themes/third-country-nationals/werk

Andere visumcategorieën: zie algemene informatie op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken.

 

Hebt u nog vragen? Stuur ons dan een duidelijke email (kingston@diplobel.fed.be). Visum gerelateerde vragen worden niet telefonisch beantwoord.