Visum

Alle informatie over het aanvragen van een visum.

Visum D (burger en inwoner van Jamaica)

Informatie over het aanvragen van een visum lang verblijf voor België.
  1. Laatst bijgewerkt op

Visum D voor België


U kan het aanvraagproces voor uw visum starten via visaonweb.diplomatie.be. Via deze link meldt u zich aan als nieuwe gebruiker, u vult het aanvraagformulier online in, dient het elektronisch in en legt online uw afspraak vast.

Opmerkingen:

  • Bij het aanmelden als nieuwe gebruiker creëert u een paswoord. Uw paswoord moet een combinatie zijn van letters en cijfers met ten minste één hoofdletter en ten minste één symbool (#, @, $, *, %, etc.).
  • U moet op de ambassade aanwezig zijn niet meer dan 10 minuten voor uw afspraak.

Opgelet:

Tijdens het hoogseizoen (april tot augustus) zijn afspraken niet altijd onmiddellijk beschikbaar, vaak zijn we tot drie weken (en meer) op voorhand volgeboekt. Hou hier rekening mee bij het voorbereiden van uw visumaanvraag.

De behandelingstermijn hangt af van uw aanvraag en onze werklast. Er is geen vaste termijn, en geen minimum- of maximumtermijn.


VOORBEREIDING VOOR UW AFSPRAAK


Gelieve volgende instructies in acht te nemen:

  • Alle aanvragers moeten in de wachtzaal van de ambassade aanwezig zijn 10 minuten voor hun afspraak. Hou er rekening mee dat u moet intekenen bij de bewaking vooraleer u binnen kan komen. Indien u te laat bent voor uw afspraak loopt u de kans dat u uw aanvraag niet zal kunnen indienen.
  • Er is een tijdslot toegekend voor elke aanvraag. U dient er daarom voor te zorgen dat uw documenten georganiseerd zijn en klaar zijn om te worden ingediend (zie Welke documenten moet u voorleggen?). Wij kunnen u geen extra tijd geven. Aanvragers kunnen hun documenten niet nog snel op orde steken op het moment van hun afspraak. Indien u niet klaar bent om uw documenten in te dienen op het moment dat u naar het loket geroepen wordt, dan kan u uw afspraak verliezen.
  • Aanvragers moeten hun eigen balpen meebrengen.
  • Aanvragers moeten hun telefoon volledig UIT zetten in de wachtzaal van de ambassade. Indien deze instructie niet gevolgd wordt zal u gevraagd worden de ambassade te verlaten.


Welke documenten moet u voorleggen?


Alle gevraagde documenten moeten voorgelegd worden op de Ambassade op het moment van uw afspraak.

Andere visumcategorieën: zie algemene informatie op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken

Hebt u nog vragen? Stuur ons dan een duidelijke e-mail (kingston@diplobel.fed.be). Visumgerelateerde vragen worden niet telefonisch beantwoord.